Close

The Nelson House called for a marriage between various design styles to create elegant, multi-functional rooms within a uniquely configured building. Designed by The Stylesmiths for a busy family with three children they required assistance to beautify a collection of spaces to suit their contrary aesthetic tastes, provide more room for entertaining and cater to storage needs. The project included a interior redesign of the master bedroom, living room and dining space.  Attention was paid to lighting selections, furniture, custom soft furnishings, wall finishes and claver space planning to strike a balance between functionality and decoration.  With soaring ceiling heights in the open plan living spaces, scale and proportion were addressed to create more intimacy and warmth.
Beyond the living spaces we love the the floating custom joinery in the Master Bedroom, which transforms it into another multipurpose zone; this room not only transformed into a rich, moody parents’ retreat but new built in joinery offers additional functionality and flexibility through storage and a sophisticated work space when required.
The Herringbone Rug in the Master Bedroom was chosen to emulate chevron floors to give a Parisian vibe!
Designed by Stylesmith Danielle for the Master Bedroom she carefully chose lighting and sumptuous fabrics that offer a rewarding textured and layered hideaway from the demands of the day.  The interior design in the open plan living spaces, offers further custom soft furnishings in a variety of colours and finishes that engage with the senses in a unique way.  Nothing is ‘finished’ and the clients can add bits and pieces to the display as they wish as they family grows.  The dark background allows the wall to hold a lot without ever feeling too heavy.

 

charcoal wall with gold bookshelf and a cream couch next to a brown leather chair

living room with cream couches and brown leather chairs and grey bookcases against charcoal wall

dining room with a long table and white wooden chairs on a straw rug

sitting room with long light timber storage unit with red chairs and art on wall

red velvet chair next to light timber storage unit against brown wall

small pot plant next to a black vase and a book

wooden bedside table with small plant and wall lamp

bedroom with grey quilted bed and round mirror on brown walls

images Tess Kelly Photography