Paul’s kitchen

Simple lines, an organic colour pallet and fully integrated hi tech appliances makes for the perfect place to create dinner party memories, or meals for one, at Pauls Place.

Far from its original dark, box-like layout, the kitchen now opens to all areas of living, inside and out. The innovative hydraulic awning window over breakfast bar encourages flow from the back deck into the kitchen, connecting host with friends and family on the deck, whist inviting fresh air and ventilation. Bathed in warm natural light that beams in through the north-east facing windows, the kitchen at Pauls Place is the center of congregation and creation. 

The kitchen renovation of this 1950s home was particularly freeing for The Stylesmiths interior designer, Nicole, taking cues from the creatively filled lifestyle of the scriptwriter/producer residing there. Boldness was met with excitement, and eccentric style was a must to ensure the interiors are distinctly Pauls. Elements of personal nostalgia of constant friends has been incorporated in a completely modern way. The spacious island bench welcomes observers of meal prep, and the sizeable fridge conveniently located on entry empowers visitors to help themselves and feel at home. 

Allowing the native terrain of the Mornington Peninsula, Victoria to dictate the material and colour pallets allows Pauls Place to be at one with its surroundings. Coastal tea trees and banksias presented themselves as primary inspiration, demonstrated in the olive-green cabinetry with matte finish that works flawlessly against the timber floors. Details in uniform black add robust character and cohesion to this kitchen remodel. The streamline pendant hanging above the work bench showcases subtle sophistication, whilst the high stools explore the newest in ergonomic and sinuous seating design.

A physical manifestation of Pauls love to observe and entertain, this kitchen design marries function with art, providing a canvas to create (and cook) via an endless connection with nature.